Xerrada informativa

El pròxim dimarts 25 de Febrer a les 19.30 h, tindrem una xerrada a la nostra acadèmia de Caldes de Montbui, per informar-vos de tots els cursos d'idiomes que tenim a l'estranger per a joves i adults, campaments internacionals i any escolar a l'estranger.
Us esperem
Preguem confirmació d'assistència via correu o telèfon
info@new-horizons.es
dgodoy@new-horizons.es
93 865 35 21

Exàmens Cambridge Young Learners

Aquest dilluns 16 de març vam fer una reunió informativa a la nostra escola adreçada als pares dels nostres alumnes per informar-los dels nous exàmens de Cambridge Young Learners que van dirigits a nens d'entre 7 i 12 anys i que són una bona manera de motivar els nens i mostrar-los els progressos que han fet.

Aquests exàmens els prepara Cambridge ESOL ( English for speakers of Other Languages) que forma part de la Universitat de Cambridge al Regne Unit.

Consten de tres nivells: Starters, Movers i Flyers, i estan dissenyats perquè els nens aprenguin d'una manera progressiva.

Tots els candidats s'avaluen seguint els mateixos estàndars internacionals i reben el diploma de Cambridge ESOL.

Com a seu de la Fundació Universitària Martí l'Humà a Caldes de Montbui, em dolt molt informar-vos de la mort, el passat 25 de febrer, d'en Santiago Cucurella, Patró del Patronat de la Fundació Universitària Martí l'Humà, fundador de la Fundació Martí l'Humà i amic. Malgrat el dolor que ens produeix la seva pèrdua, sempre ens quedarà el consol d'haver-lo conegut i de gaudir de la seva amistat, recordant d'ell la seva tranquil.litat i la gran motivació que ens transmitia en tot el que feia.

Sempre el tindrem present, era una gran persona.

 

El passat dimarts 18 de febrer, a les instal·lacions de New Horizons, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH) a Caldes de Montbui,  es va presentar el programa Consolida`t, pensat i dissenyat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de consolidar el treball autònom al  nostre país.

La Sra. Francina Torras, responsable de la seu de la FUMH a Caldes de Montbui, va donar la benvinguda a una vintena   d’autònoms  i va presentar els diversos  ponents:  la Sra. Susana Diaz, Cap de Projectes de la FUMH,  el Sr. Jordi Salayet, Director de la FUMH ,  el Sr. Salvador Duarte,  President de la CTAC (Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya) i la  Sra. Pilar Aznar, Regidora de Treball de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

En el torn de paraules, que es va allargar durant més de 60 minuts, es va aprofundir en tots els dubtes i neguits que el  col·lectiu d’autònoms ha d’afrontar per a mantenir  en funcionament els seus negocis. Per a realitzar la preinscripció al programa cal enviar un  correu electrònic a l’adreça consolidat@fumh.cat   abans del 28 de febrer.

Father Christmas arrives to New Horizons...

Presentació de l'acord entre New Horizons i la Fundació Universitària Martí l'Humà

Dimarts dia 22, a la Sala Noble de Can Rius de Caldes de Montbui, sota la presidència de l’alcalde Sr. Jordi Solé, va tenir lloc l’acte de presentació de l’acord de col·laboració entre la FUMH i el centre New Horizons que té com a objectiu portar a Caldes propostes formatives amb acreditació universitària.
Davant de cinquanta persones, Francina Torras, directora de New Horizons, que des d’ara és la responsable de la FUMH al municipi, va explicar les raons d’aquesta aliança, el director de la FUMH, Santiago Cucurella va exposar els motius de l’aposta d’aquesta institució per  Caldes i va explicar les línies de treball que durant aquest curs es duran a terme (idiomes i salut, bàsicament), i l’alcalde es va comprometre a col·laborar amb aquesta inciativa, que considera molt beneficiosa per a la població. Les classes de la FUMH al municipi ja varen començar fa dues setmanes.

Acord entre la Fundació Martí l'Humà i New Horizons

La Fundació Universitària Martí l'Humà i New Horizons han arribart a un acord de col·laboració acadèmica i logística segons el qual la FUMH traslladarà a Caldes de Montbui part de la seva oferta formativa a partir del 21 d'octubre vinent. Inicialment la formació serà en els àmbits de la salut, l'empresa i l'aprenentatge d'idiomes.   La FUMH, que ja hvia treballat a Caldes d'acord amb l'Ajuntament, ara ho farà en col·laboració amb New Horizons, un centre d'idiomes, ubicat al centre de la vila, que des de fa 25 anys  s'ha dedicat a l'ensenyament de llengües estrangeres com a element fonamental de la relació intercultural entre els pobles. Han signat el conveni (fotografies) els respectius directors d'ambdós centres, la Sra. Francina Vila, per New Horizons i el Sr. Santiago Cucurella en representació de la Fundació Universitària Martí l'Humà.

CALDES, VILA UNIVERSITÀRIA

 

La Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH) és un Centre Pilot de Suport a la Innovació vinculat a la UAB, que va néixer el 2003 amb la finalitat d’acostar la universitat a la societat a través d’una oferta formativa que, en gran part, és “a la carta”, de manera que són les persones, les empreses i les institucions les que proposen la formació que, segons el seu punt de vista, requereix la societat. 

 

Així doncs, des de bon començament la Fundació Universitària Martí l’Humà va apostar per un model d’universitat de proximitat amb una oferta formativa adaptada als requeriments de la societat, seguint el model de les universitats del nord d’Europa amb l’objectiu d’arribar al teixit social sense esperar que les persones s’acostin a la universitat. Per aquesta raó ja s’han format amb nosaltres més de 10.000 alumnes i són més de dues mil les empreses que ens demanen formació i assessorament. Treballem també per a les institucions i participem en projectes europeus a través de la Càtedra Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu, que té la seva seu a la FUMH.

 

La FUMH ha fet de la transferència del coneixement la nostra raó de ser i ha aconseguit que centenars d’organitzacions públiques i privades, majoritàriament del Vallès Oriental, vegin en la FUMH una referència per a la capacitació de les persones que hi treballen i un node de coneixement eminentment útil per als 14 municipis on avui desenvolupa les seves activitats de recerca, i docència. La FUMH no soluciona els problemes que tenen plantejats les diverses organitzacions. Els diagnostica, capacita el seu personal per a resoldre’ls i els acompanya fins que la solució ja és una realitat. Està al costat dels comerciants i els ajuda a innovar.

 

Amb l’Institut Català de Finances, del qual la FUMH és Promotor Financer, tenim com a finalitat facilitar crèdit a les empreses i als emprenedors amb projectes viables. Amb aquests, hem esdevingut també una organització de reenginyeria financera que els ajuda a donar viabilitat real a les seves idees de negoci a través de reformulacions mereixedores de crèdit.

 

Avui la FUMH manté aliances estables amb organitzacions potents, com el Centre d’Innovació per a la Productivitat de Microsoft, i té convenis vigents amb la Universitat de Girona, la Universitat de Vic, l’Institut Químic de Sarrià i, molt especialment, amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la nostra universitat de referència, la qual ens reconeix com a Centre Pilot de Suport a la Innovació.

 

El fet de ser la seu de la Càtedra Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu posiciona la FUMH en el marc de la Unió Europea i fa possible mantenir relacions amb universitats de tot el món. Des del mes de febrer de 2012, amb diverses universitats europees coorganitzem seminaris de dret internacional a través de videoconferències. Impulsem diverses línies de doctorat europeu, postgraus i màsters de constitucionalisme multinivell, així com estudis de gènere, una de les nostres línies prioritàries de recerca.

 

La FUMH ha impulsat el programa Salut i Envelliment. Per a aquesta línia de treball ens plantegem Caldes com a seu principal de les seves activitats, amb la col·labotració de New Horizons i de la residència Santa Susanna. 

 

La FUMH creu fermament en l’educació i, per tant, en la formació del professorat i en la innovació didàctica. Amb el Projecte Xarxa i el Projecte Topos, que ja vam implementar a Caldes amb la col·laboració dels diversos centres educatius i de l’Ajuntament, contribuïm a la innovació educativa en dinou centres de la nostra comarca, a cost zero per al seu professorat. L’Escola d’Estiu arriba cada any a les dues-centes persones inscrites a les quals hem certificat la seva participació amb el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat, i a partir d’ara organitzem la formació on-line per al professorat.

 

Treballem, doncs, en àmbits que són clau en la nostra societat: medi ambient, sostenibilitat, noves tecnologies, educació, patrimoni, turisme, mediació, formació empresarial i participació.

 

New Horizons i la FUMH creiem que Caldes no ha de ser únicament una ciutat dormitori de luxe.  Els joves calderins necessiten poder trobar feina aquí mateix, i per aconseguir-ho cal generar activitat econòmica.  Una activitat que ha de ser sostenible, respectuosa amb el patrimoni i amb el medi ambient que ha caracteritzat el municipi fins ara.  Per tant, val la pena fer un esforç per convertir Caldes de  Montbui en un referent d’activitat econòmica clarament generadora de riquesa. I en aquest sentit entenem que la Fundació Universitària Martí l’Humà i New Horizons, podem fer una contribució important.

 

New Horizons i la FUMH somiem amb fer de Caldes de Montbui una ciutat universitària amb la col·laboració de la societat civil basada en la construcció d’un pol de coneixement molt potent. Som un equip de persones que treballem sense fisures i que fem de l’eficiència la nostra raó de ser. Ens declarem defensors dels drets humans i dels valors democràtics, de la solidaritat i del respecte, i volem col·laborar amb les universitats dels territoris del domini lingüístic català i també de la resta del món, i amb les institucions i entitats públiques i privades que persegueixen els mateixos objectius.  Ens inspirem, per tant, en els valors de la UNESCO, a partir del nostre arrelament a la realitat nacional i social catalana, tenint com a finalitat fomentar, mitjançant activitats de docència, recerca i divulgació del coneixement, la creació d’un centre universitari a Caldes de Montbui.

 

New Horizons és un centre educatiu amb 25 anys d’experiència profundament arrelat a Caldes on fins ara ha treballat en la formació i propagació de les llegües estrangeres com a element fonamental de la relació intercultural entre els pobles. L’aliança entre les dues parts volem que tingui un recorregut llarg perquè es basa en fonaments sòlids, en objectius compartits i en complicitats manifestes. Aquesta col·laboració farà possible l’arribada de la Universitat Autònoma de Barcelona al municipi, ha de generar riquesa, llocs de treball directes i indirectes i una il·lusió compartida per a ubicar Caldes en el mapa universitari català i europeu.

 

Francina Torras, directora de New Horizons

Santiago Cucurella, director de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

CONGRATULATIONS!!

CONGRATULATIONS

TO THE TEACHERS

AND THE STUDENTS!

Who Prepare the TRINITY

exams for their results

100 % PASS

ARRIBEN ELS EXÀMENS A NEW HORIZONS!

El dia 6 de juny s'examinaran els alumnes del Cambridge Preliminary Test (PET), els dies 7 i 8, els del First Certificate in English (FCE) de Cambridge, i el divendres 14 de juny els que es presenten als exàmens orals del Trinity College London.

Els desitgem a tots ells molta sort!!

FLOWER'S CARPET

 

Aquest diumenge 2 de juny s'ha celebrat com cada any al casc antic de Caldes, Caldesflor, la festa de les flors, i la nostra escola ha participat en la confecció d'una bonica i colorida catifa dins del concurs de catifes florals.

Aqui us posem algunes fotos perquè pugueu veure la nostra catifa i us animeu el proper any a participar amb nosaltres.

Antigues publicacions:

25 anys de New Horizons. Entrevista a Francina Torras


«La nostra metodologia es basa en l’aprenentatge
oral i en la comunicació de l’anglès»


A final de l’any passat, New Horizons celebrava el 25è aniversari del centre d’ensenyament d’idiomes, creat i dirigit des de sempre per la calderina Francina Torras. Amb una trajectòria com aquesta i, tenint en compte avui dia tal i com està el panorama educatiu, portar una escola privada sense cap tipus de subvenció és un mèrit i ensortir-se’n encara més.


-L’Escola d’idiomes New Horizons ja porta caminant més de 25 anys,
com ha estat aquesta trajectòria?
-Molt positiva. Crec que em puc sentir orgullosa, perquè he ajudat molta gent a nivell professional potser a triomfar una miqueta més a la seva feina gràcies a l’anglès, que avui dia es necessita molt. A més a més, com que ensenyem a nens és molt humà i és molt maco veure com els petits comencen de no saber res d’anglès i aprenen les primeres paraules, les primeres expressions...això és molt gratificant.
-Què et va decidir per crear l’escola d’idiomes?
-Quan vaig acabar la carrera, vaig estar treballant en una escola d’anglès a Barcelona. Allà els alumnes que millor notes treien podien anar a l’estiu a Anglaterra, llavors em van demanar per acompanyar-los. Mentre ells feien els cursos, jo també aprofitava per fer cursos de metodologia i millorar les tècniques, i em vaig adonar que aquí a Catalunya s’estava ensenyant d’una manera molt diferent i que els nens no aprenien gaire tot i que eren els millors,
i principalment jo perquè malgrat la meva bona preparació, notava moltes dificultats quan estava a Anglaterra per entendre’m amb les famílies i amb els professors d’allà. Llavors vaig pensar que com és possible que si jo no estava suficientment preparada podia estar ensenyant a nens?, i com jo tots els professors que ensenyaven en aquella època. Això em va fer rumiar molt i veure que no era la manera com s’havia d’ensenyar. Aleshores vaig començar a tenir  la idea al cap, atès que molta gent em demanava de fer classes privades, que si els podia ensenyar, perfeccionar la pronunciació... Tot plegat em va fer pensar fins que em vaig animar a obrir una escola.
-Fem un pas enrere en el temps d’un quart de segle, com vas començar i amb quins mitjans?
-Quan em vaig decidir, vaig començar jo i un professor nadiu d’anglès que coneixia de la universitat a Anglaterra. Vam començar al mateix espai on és ara l’escola (al carrer Dr. Delger, 7), en un local que tenien els meus pares, que antigament havia sigut una sala de banys. El meu pare em va cedir el local on, després de les obres que vam haver de fer per adequar-ho, vam començar. Després de fer propaganda, va començar avenir molta afluència de persones per aprendre l’anglès, de manera que va ser necessari posar una secretària i també va ser necessari més professorat que va venir d’Anglaterra. Vam créixer de seguida atès que aquí a Caldes en aquella època no n’hi havia cap escola més
i va ser un boom això de tenir professors estrangers. I de seguida vam començar ser un bon equip, i així hem continuant fent.
-A l’escola New Horizons l’idioma estrella és l’anglès, sempre ha estat
així?
-Sí. Vam començar només amb l’anglès i llavors, en funció de la demanda de la gent, vam incorporar un professor d’alemany i un altre de francès. Hem anant fent aquests dos idiomes com a servei per a lagent que ho demana, però sempre
l’idioma estrella i el nostre fort ha estat i és l’anglès.
-La gent que estudia idiomes en aquest centre quin és el nivell màxim a què pot arribar?
-De nivell màxim no tenim un límit,perquè l’anglès de la manera que el fem nosaltres és una forma de comunicació, perquè hi ha molta gent que assoleix un bon nivell, però que sempre vol continuar venint per anar repassant; gent que no el toca de moment a la feina, però vol continuar tenint una bona comunicació per no perdre’l, i llavors també continua venint. També oferim cursos de reciclatge per a professors, cursos de metodologia amb les noves tècniques que van sortint; gent de negocis que vénen per posar-se al dia en l’idioma, cursos especials per a metges, hosteleria... Per això dic que no hi ha un nivellmàxim.
-Com es treballa l’ensenyament d’idiomes a la teva escola: seguiu
pautes pedagògiques estipulades, o les proposeu vosaltres?
-A New Horizons seguim unes pautes, però les preparem nosaltres mateixos. Nosaltres tenim la nostra programació, perquè fem un tipus d’ensenyament molt oral. Ensenyem tant als nens com als adults a pensar en anglès, ensenyem l’anglès com una forma de comunicació, a pensar en anglès en el sentit que no
volem que la gent tradueixi, per això intentem ensenyar i transmetre les tradicions i, en definitiva, transmetrehi una mica la cultura anglesa. La
nostra metodologia es basa en l’aprenentatge oral i en la comunicació de l’anglès. Fem els nostres programes, però sempre adequats i anant en paral·lel amb els nivells oficials que estan reconeguts internacionalment.
-Com està composada la plantilla de l’escola?
-Jo sóc la directora, tenim un cap d’estudis que és anglès, hi ha un equip de professors molt estable i tots seguim la mateixa metodologia. També tenim un equip de monitors, ja que a part d’aquí al centre fem classes a empreses i fem classes extraescolars en col·laboració amb les AMPES de diverses escoles. Tot
ho fem de manera coordinada i cadascú té la seva tasca.
-Heu notat també el pas de la crisi per New Horizons? De quina manera
consideres que us ha afectat?
-La crisi ens afecta com a tot arreu, però bé com que l’ensenyament d’idiomes cada cop és més necessari,amb la crisi passa a l’inrevés. És a dir, com que ara hi ha poca feina molta gent vol que els seus fills vagin ben preparats i com que l’anglès és una de les coses que es demanen per a qualsevol feina, fan un esforç i els apunten per millorar el seu aprenentatge. Per això nosaltres hem continuat tenint demanda igualment. Sobretot aquest any hem tingut molta demanda per part d’adolescents, de jovent i d’infants. Hem crescut en aquest sentit, però hem tingut una davallada de gent adulta, que potser venia per aprendre anglès per anar de viatge, o gent que venia subvencionada per empreses, i moltes empreses han retallat la partida que tenien per aquest aspecte per poder continuar.
-D’entre tota la trajectòria del centre, de quina etapa guardes més bons records?
-Totes les etapes deixen molt bon record, però si he de destacar-ne una, per a mi va ser molt especial l’etapa dels inicis de l’escola. Els primers anys de l’escola van ser per a mi uns anys molt macos i molt marcats, primer perquè eren els començaments i tens molta il·lusió, igual que ara la il·lusió la continuo tenint i això suposo és el fet que l’escola vagi cap endavant. Però aquests anys hi havia un ambient molt familiar, la gent s’hi trobava molt bé, fèiem cinema en anglès els dissabtes, fèiem sortides a esquiar en anglès... Pensem que estem parlant de 25 anys enrere, i per a Caldes va ser molt innovador perquè veure una persona
estrangera, en aquest cas anglesa, impactava bastant. Així com ara és molt normal, abans era un boom.


Ens acomiadem aquí de la Francina i ho fem escoltant la cançó The ABC song que diu molt d’ella, no de manera personal, sinó perquè està molt lligada a la seva professió i al seu món, perquè per a la Francina el seu món és l’escola. Aquesta cançó engloba molt tot el que és l’anglès, perquè ensenya l’esperit de les paraules que és l’alfabet anglès

ENTREVISTA A RÀDIO CALDES

 

Aquest proper dimecres dia 3 d'octubre a les 11 h i dins el programa Protagonistes

de Ràdio Caldes, faran una entrevista a la nostra directora Francina Torras degut als 26 anys de funcionament i èxit de la nostra escola. Aquesta entrevista sortirà

també al Setmanari Montbui del dia 19 d'octubre.

3er Premi concurs Catifes florals